Home » Server & Storage » Snelle, betaalbare en schaalbare storage nodig?

Snelle, betaalbare en schaalbare storage nodig?

Altijd opgeslagen en beschikbaar

Store

Icoon-server-storage

We genereren tegenwoordig veel data. Deze data dient opgeslagen te worden. Dit kan zowel lokaal (on premise) of extern (cloud). Hoe snel moeten de gegevens vervolgens beschikbaar zijn?

Hoe belangrijk zijn deze gegevens voor je organisatie? Er zijn diverse afwegingen bij het aanschaffen van een nieuwe en schaalbare storage oplossing zoals:  kosten, capaciteit, performance, beschikbaarheid en replicatie.

Van een traditionele storage oplossing met spinning disken, een hybride variant waarbij traditionele diskstorage en Flash gecombineerd worden, tot Full Flash voor de beste performance. Het is maatwerk waar ARP Nederland graag bij adviseert en ontzorgt.

Hybrid Storage
Het woord Hybrid verklapt eigenlijk al de eigenschap,  zowel flash- als traditionele diskstorage worden samengevoegd. Dit combineert de hoge performance van flash met de betaalbaarheid van disk storage. Hierdoor is het mogelijk om de optimale balans te maken tussen prijs, volume en snelheid. Door gebruik te maken van slimme software technieken is het mogelijk om data over de verschillende Tiers weg te schrijven. Niet actieve datablokken gaan naar een lagere storagetier terwijl actieve blokken door de Flash worden verwerkt.

Full Flash Storage
Is performance en lage latency een vereiste voor je omgeving? dan is Full Flash Storage een must have.  Flash storage (SSD’s) bevat geen bewegende delen en is ten opzichte van de traditionele harddisk veel sneller en voorspelbaarder.

Moderne oplossingen
Slimme features zoals Deduplicatie en Compressie zorgen voor een lagere TCO.  Verlaag de onbewerkte capaciteit die nodig is om gegevens op te slaan. We komen graag je in gesprek om te kijken welke zaken bijdragen om de TCO zo laag mogelijk te maken zónder inleveren van kwaliteit.

Wil jij ook graag advies op maat over jouw storage?

Bekijk hier ook onze andere topics over: Hyperconverged & Data uptime

Download het volledige whitepaper

Sluit Menu