Home » Markten » Overheid

Veilige, flexibele en gedeelde diensten voor de overheid

Wij staan tot je dienst

ARP is al vele jaren dé IT-partner van overheidsorganisaties. Met een dedicated team van business consultants adviseren we de overheid zoals provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s en gemeenten over de optimale inzet van IT en leveren we vrijwel alle benodigde hard- en software.   

Digitaal 2017
Het programma Digitaal 2017 vormt voor veel overheidsorganisaties een grote uitdaging. Kies voor de ondersteuning van een top 5 reseller met ervaring in omvangrijke IT-projecten. ARP begeleidt jou bij de digitalisering van overheidszaken, zodat je overheid efficiënter werkt én betere e-dienstverlening aan burgers en bedrijven kunt leveren. Wij adviseren je op strategisch niveau en helpen jou bij de verbetering van toegang tot het internet, standaardisatie van ICT-infrastructuur en de verregaande digitalisatie in de backoffice in combinatie met informatiebeveiliging.

Optimale beveiliging
Overheden werken in toenemende mate met privacygevoelige data; denk alleen al aan de extra zorgtaken die de gemeenten erbij hebben gekregen. Beveiliging heeft daardoor nog eens extra prioriteit gekregen, helemaal sinds de invoering van de Wet Meldplicht Datalekken en de Europese Databeschermingswet in 2016. ARP adviseert over de beveiliging van netwerken en levert de juiste oplossingen, óók voor mobile devices. Hoe ga je om met de privacygevoelige documenten die daarop staan? Wat is het risico als een medewerker zijn telefoon verliest? Wij ondersteunen jou met zowel de beleidsvorming, als de praktische invulling van dat beleid. Zo leveren we bijvoorbeeld encryptiesoftware, firewalls, cloudoplossingen, maar ook printersmet het hoogste beveiligingsniveau.

Security online

Het nieuwe werken
Mobiel werken, flexibel werken en thuis werken vragen nogal wat van de IT-organisatie; zowel aan de voor- als achterkant. Onze business consultants schakelen direct met de mobility– en connectivity-specialisten binnen ARP om jouw overgang naar het nieuwe werken stap voor stap te begeleiden.

Voorbeelden van onze ondersteuning zijn:

  • Zorgen dat de applicaties waar je al jaren mee werkt probleemloos draaien op mobiele apparaten;
  • Een hybride cloudoplossing inrichten en volledig operationeel opleveren;
  • De complete levering en installatie van flexplekken, zodat het voor jouw medewerkers echt ‘plug & work’ wordt.

Interne dienstverlening
Ook de interne prestaties van jouw IT-afdeling worden steeds meer beoordeeld aan de hand van klanttevredenheid. Hoe snel worden vragen van collega’s naar tevredenheid beantwoord en technische problemen opgelost? ARP kan jou helpen bij de kanteling van een vooral technische, naar een meer dienstverlenende afdeling die collega’s echt als eindklanten bedient.

Een manier om te voldoen aan de steeds hogere interne eisen die aan IT worden gesteld, is de inrichting van een shared service center: één centrale ICT-helpdesk voor meerdere overheidsorganisaties of gemeenten samen. Bij ARP kennen we de organisatorische en technische uitdagingen en zorgen we dat alles perfect wordt ingericht. Met onze hybride cloudoplossing zorgen we bijvoorbeeld op een efficiënte wijze voor een volledig redunant back-upsysteem, zodat de maximale downtime van 24 uur (die geldt voor overheidsorganisaties) eigenlijk nog slechts een formaliteit is. Desgewenst nemen we samen met onze partners zelfs het volledige beheer op ons.

Overheid ICT

Meer doen met minder
Veel IT-afdelingen binnen de overheid moeten meer doen met minder. Wij bieden praktische ondersteuning, zodat je meer tijd hebt voor strategische zaken, zoals duurzame ontwikkelingen, de vergroening van ICT en het terugdringen van kosten. Daar helpen we jou bijvoorbeeld bij met onze e-procurement oplossing LiveFlow. Door onze online catalogus rechtstreeks aan jouw inkoopsysteem te koppelen, vereenvoudigen we jouw inkoopproces, met maximale procesbeheersing en aanzienlijke besparingen als gevolg.

Preferred supplier en totaalpartner
Naast strategisch adviseur is ARP ook gewoon preferred supplier van veel overheidsorganisaties. We hebben een partnership met A-fabrikanten en bieden jou altijd de beste oplossing en de beste deal. Van de standaardlevering van hard- en software tot de oplevering van complete werkplekken op medewerkersniveau, inclusief aansluiten, voorconfigureren en afvoeren van de oude apparatuur. Ook als het om grote aantallen gaat, verzorgen wij de overgang desnoods in één enkel weekend. Je geeft ons de sleutels op vrijdagmiddag en op maandag kun je aan de slag met jouw nieuwe apparatuur. Ook de uitlevering van mobiele telefoons op persoonsniveau, inclusief gebruikerstraining verzorgen we regelmatig. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de praktische meerwaarde die we jou kunnen bieden.

Vele provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s en gemeenten vertrouwen elke dag op ARP. Van de levering van IT-supplies tot strategisch advies, IT’s easy.

Nieuwsgierig naar onze solutions?

Veilig en up-to-date werken

Werkt waar je ook werkt

Printen, beheren, digitaliseren

Altijd opgeslagen en beschikbaar

Neem contact op met onze overheid experts

Sluit Menu