Home » Server & Storage » Is jouw organisatie klaar voor Hyperconverged?

Is jouw organisatie klaar voor Hyperconverged?

Altijd opgeslagen en beschikbaar

Store

Icoon-server-storage

HyperConverged is een breed besproken onderwerp in de markt. In diverse vormen en mogelijkheden, maar met veel vraagtekens en haken en ogen. Is het een optie voor mijn bedrijf? Waar zitten de voordelen en is mijn IT omgeving schaalbaar in de toekomst? Allemaal vragen welke spelen bij klanten van ARP Nederland.

ICT gaat snel, is veranderlijk en dient “Future ready” te zijn. Ontwikkelingen in de IT-markt staan namelijk nooit stil. De groei van de hoeveelheid data, de performance en de noodzaak voor een lage TCO nemen in rap tempo toe.

Hyper-Converged kan een geschikt fundament zijn voor vrijwel ieder type organisatie. Echter is de juiste toepassing en ‘sizing’ van belang.

Wat is Hyper-Converged nu eigenlijk?
Een HyperConverged infrastructuur is opgebouwd uit bouwblokken. Binnen deze bouwblokken zijn Compute (CPU en geheugen), Storage en Netwerk gecombineerd. Meerdere bouwblokken kunnen eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld middels een snel netwerk. Doormiddel van een slimme software laag (kenmerkend binnen de meeste A-merk oplossingen) worden de bouwblokken samen als één omgeving gezien en beschikbaar gesteld.

Vanuit deze software laag is het eenvoudig om nieuwe en/of bestaande workloads te managen en te beheren. Het toekennen van geheugen, extra storage en CPU zijn een kwestie van enkele klikken binnen de software configuratie.

De storage, welke aanwezig is binnen de diverse bouwblokken, wordt doormiddel van de software aan elkaar gekoppeld en voorzien van de noodzakelijke storage eigenschappen, zoals bekend bij een traditionele SAN-omgeving (storage area network). Denk aan optimale Deduplicatie, Replicatie en Data Tiering. Het is zelfs in bepaalde oplossingen mogelijk om snapshots en back-up te integreren in de Hyper-Converged oplossing.

Door te werken met bouwblokken, waarin Compute en Storage gelijk zijn bij een uitbreiding, groeit de capaciteit op beide onderdelen lineair mee. We noemen dit Scale-Out.

Doordat de bouwblokken met elkaar gekoppeld worden doormiddel van bijvoorbeeld een 10, 25 of wellicht zelfs een 40 Gbit netwerk, bestaat de mogelijkheid om de bouwblokken te verdelen over meerdere datacenters/serverruimtes, waarmee de continuïteit en uitwijk direct geregeld is.

Voordelen Hyper-Converged

  • Eenvoudig in beheer, doormiddel van slimme software technieken
  • Scale-Out principe biedt een pay as you grow mogelijkheid
  • Beheerlast en TCO besparend t.o.v. traditionele server/storage omgeving
  • Te plaatsen over meerdere serverruimtes
  • Hoge snelheid doordat alle componenten binnen één Appliance met elkaar communiceren

Meer weten en/of gericht advies? Neem contact op met ARP Nederland.

Bekijk hier ook onze andere topics over: Schaalbare storage & Data uptime

 

Download het volledige whitepaper

Sluit Menu