Waar moeten jouw mensen rekening mee houden als het op beveiliging aankomt? Wat kun je doen om eventuele gaten in die beveiliging te ontdekken? Hoe goed presteert de Zero Trust aanpak in jouw omgeving?
Regelmatig Zero Trust content ontvangen in jouw mailbox? Schrijf je rechtsonder via de gele knop in voor onze speciale Zero Trust Nieuwsbrief.
Hoe goed presteert de Zero Trust aanpak?
Binnen de Visibility automation and orchestration laag van ons model hebben we aandacht voor twee onderdelen. Als eerste trainen we de medewerkers op het gebeid van security awareness. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat iedereen weet dat je een vreemde USB-stick niet in de laptop mag stoppen en laten zien waar je op moet letten met de mail.
Deel twee is minstens zo belangrijk voor de lange termijn. We richten een inzicht- en beheeromgeving in. Beveiligingsincidenten nemen toe. Maar hoe sterk nemen ze toe? Waar liggen de risico’s voor jouw organisatie? En zijn de maatregelen die er liggen genoeg om ook toekomstige aanvallen af te slaan?
Om op die vragen antwoord te krijgen, moet je de beveiligingsmeldingen goed in de gaten houden. Maar de hoeveelheid meldingen is zo groot dat je met het lezen daarvan een IT-afdeling aan het werk kunt houden. In onze aanpak automatiseren we het afhandelen van het gros van deze meldingen. Daardoor kunnen experts zich focussen op die zaken die echt aandacht behoeven. We bieden een totaalbeeld van het beveiligingslandschap en voorzien dat van aandachtspunten.
Minimale hindernissen, maximale beveiliging
Goede beveiliging houdt indringers buiten zonder jouw eigen medewerkers door (digitale) hoepels te laten springen. Zero Trust als aanpak focust daarom op technisch doordachte beveiligingsmaatregelen. Achter de schermen vertrouwen we niemand. Voor degene met het toetsenbord zoeken we naar de best mogelijke balans tussen veiligheid en gebruiksgemak. Single sign-on werkt ook onder Zero Trust. Het verschil zit aan de achterkant van het systeem. Daar zien we wat er op het netwerk gebeurt. Dat geeft aanknopingspunten om de beveiliging verder te verbeteren.
Snel ingrijpen waar dat nodig is
Door gebruik te maken van de beveiligingsgegevens die jouw omgeving genereert, kun je snel ingrijpen waar dat nodig is. Alle activiteiten die door jouw applicaties en firewalls gelogd worden komen samen in één omgeving. Daar wordt de ruis uit deze meldingen gefilterd waardoor je problemen snel ziet ontstaan. Dat maakt proactief ingrijpen mogelijk. Minstens zo handig is de mogelijkheid om met een centrale beheeromgeving de beveiliging geleid op te schalen. Je kunt een basisopzet van Zero Trust uitbreiden op basis van jouw eigen wensen, aangevuld met de ontwikkelingen binnen jouw omgeving. Dat maakt het mogelijk om veel efficiënter in beveiliging te investeren.
Zero Trust soepel integreren
Rudi van de Pas, Sales Consultant Networking & Security:
“Bij beveiliging begin je nooit op een nulpunt. Wij onderzoeken jouw specifieke omstandigheden en kijken wat qua techniek, budget en organisatie het beste aansluit om Zero Trust zo soepel mogelijk te integreren.”
Hier zit Visibility in het Security Wheel
Binnen de Zero Trust aanpak neemt technische implementatie het voortouw boven gebruikersinteractie. Wij willen de medewerkers een zo soepel mogelijke werkervaring geven. Het Visibility deel van onze aanpak heeft juist wel aandacht voor die gebruikers. We leggen ze uit wat zij zelf aan de veiligheid kunnen bijdragen. Daarnaast draagt dit deel van de aanpak bij aan het monitoren en verbeteren van de beveiliging. We brengen hier alle beveiligingsdata samen, zodat jouw organisatie gericht kan reageren op nieuwe dreigingen en de beveiliging kan laten meegroeien met het beveiligingslandschap.