Het afgelopen half jaar hebben cybercriminelen zich vooral gericht op één specifieke sector: de gezondheidszorg. IT security heeft in de zorg vaak geen prioriteit, omdat het risico op een cyberaanval veelal verkeerd wordt ingeschat. Daarnaast maken zorginstellingen vaak gebruik van verouderde apparatuur. Om sterker te staan tegen cybercriminaliteit zal je de IT security van je zorginstelling onder de loep moeten nemen en de nodige veranderingen doorvoeren. Dit kan met Zero Trust.
Op deze pagina lees jij alles over de impact van ransomware binnen zorginstellingen, en hoe jij kunt voorkomen dat ook jouw ziekenhuis slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.
Wat is Zero Trust?
Hoe realiseer je een goede IT security in ziekenhuizen? Om cybercriminelen geen kans meer te geven hoort Zero Trust een onderdeel van je beveiligingsstrategie te zijn. Hiermee vereis je een verificatie van je werknemer, het device waarmee ze werken én elke applicatie die ze gebruiken. Het Zero Trust principe berust op de gedachte ‘never trust, always verify’.
Wil je hier meer over weten? Lees dan ons blog over Zero Trust security.
Lees ons blogZero Trust binnen de zorg
Ziekenhuizen zijn een groot doelwit van cybercriminelen. De uitval van cruciale systemen en zorgprocessen zijn desastreuze gevolgen van ransomware incidenten. Hoe groter de kans op ontwrichting, hoe sneller instanties wel om móeten gaan tot betaling.
Voorkom dat jouw instelling slachtoffer wordt van datalekken of geen passende zorg kan bieden in gevallen van nood. Zero Trust implementeren in je zorginstelling vereist een plan van aanpak. Het is belangrijk om na te denken over langetermijnvraagstukken. Heb je hier hulp bij nodig? Onze Solution Specialisten helpen je graag verder.
Digitale dreigingen in de zorg
De verantwoordelijkheid van de veiligheid van de gegevens van cliënten staan te allen tijde voorop. Dat gepaard met de continuïteit van de zorg zijn de twee grootste uitdagingen van iedere IT manager. Maar hoe "manage" je dat dan? Gevaren zoals datalekken komen namelijk uit talloze hoeken.
Download ons e-book en voorkom dat jij machteloos toekijkt.
Download E-bookInfographic Zero Trust Security Model
Zorginstellingen zijn steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. Wil je als zorginstelling sterker staan tegen cybercriminaliteit? Dan moet je je IT security onder de loep nemen en bereid zijn om de nodige veranderingen door te voeren. Dat begint bij een Zero Trust Security Model.
Met het Zero Trust Security Model bouw jij stap voor stap een dynamische en moderne beveiligingsarchitectuur, gebaseerd op essentiële elementen binnen IT Security.
Zorginstellingen steeds vaker doelwit van cybercriminelen
Het afgelopen half jaar hebben cybercriminelen zich vooral gericht op één specifieke sector: de gezondheidszorg. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst vijf Nederlandse zorgorganisaties vorig jaar zijn getroffen door een ransomware aanval. Verdeeld over heel Europa waren dit 31 instanties. Cybercriminelen richten zich steeds meer op zorginstellingen.
Stijging in ransomware aanvallen
Het gevaar van een zwakke informatiebeveiliging in de zorg is dat de gezondheid van patiënten in het gedrang komt. Wegens de toenemende zorgen rondom de coronapandemie, was er in de zorg minder oog voor informatiebeveiliging. En de digitale zorgtoepassingen die gebruikt werden, waren nog niet volledig gereed om de markt te betreden.
Waar gaat het mis?
Informatiebeveiliging staat in de zorg nog niet hoog op de prioriteitenlijst, omdat het risico op een cyberaanval veelal verkeerd wordt ingeschat. Daarnaast maken zorginstellingen vaak gebruik van verouderde apparatuur. Een device dat niet up-to-date is, valt makkelijker te hacken. Daarbij ondersteunen leveranciers oude software-updates vaak niet meer, wat een ingang creëert voor cybercriminelen.
Ook speelt de kennis en kunde van IT personeel in de zorg dat zich bezighoudt met informatiebeveiliging een rol. En soms is er simpelweg niet voldoende mankracht om het cybersecurityprobleem aan te pakken. Om sterker te staan tegen cybercriminaliteit zullen zorginstellingen hun IT security onder de loep moeten nemen en de nodige veranderingen doorvoeren.
Is jouw bedrijf beschermd tegen cyberaanvallen? Doe de check!
Steeds meer computersystemen van (grote) bedrijven worden gegijzeld door cybercriminelen. Voorkom een ransomeware-aanval en doe vandaag nog een vulnerability assessment.
Security Wheel
Ransomware, fraude, DDoS aanvallen.. De gevaren van buitenaf nemen met de dag toe. Hoe houd jij ze buiten de deur? Met het Security Wheel van ARP breng jij overzichtelijk in kaart hoe je een veilige infrastructuur creëert. Door de twaalf onderdelen van het Security Wheel langs jouw organisatie te leggen stel je snel een concreet actieplan en beleid op. Zo bouw je jouw weg naar 99.9% waterdichte security.
Benieuwd naar de twaalf stappen van het Security Wheel? Lees dan mee
Download E-bookInfographic Cybersecurity in de zorg
Ransomware is de grootste digitale dreiging voor de zorgsector. Het aantal incidenten hiermee in de Europese zorgsector steeg de afgelopen jaren dan ook explosief. Het gevolg? Datalekken, vertraagde leveringen, gebrekkig onderhoud en verstoringen van operationele processen. De impact in cijfers? Download dan onze infographic.
Naar infographic