Een optimale balans tussen thuis en kantoor
Werken wanneer, waar en hoe je dat wilt. Hybride werken betekent simpelweg dat we gedeeltelijk thuis, en deels op kantoor werken. De vorm die dit aanneemt, verschilt per organisatie en zelfs per werknemer. Door middel van hybride werken zijn werknemers in staat om flexibel te werken, vanuit meerdere locaties. Ze krijgen de ruimte en de vrijheid om hun werk binnen bepaalde grenzen naar eigen inzicht te doen.
Voor de IT afdeling brengt het hybride werken heel wat veranderingen met zich mee. Ondersteuning vindt plaats op afstand en de servicedesk moet langer bereikbaar zijn. Ook moet je als organisatie een beslissing nemen over zaken zoals cloud-activering van software, IT security voor het home office en het verdelen van de werkplekken.
Trends die zich normaal gesproken nog jarenlang hadden moeten ontwikkelen, zijn in een enorme stroomversnelling terechtgekomen. Met behulp van de nieuwste technologieën zijn we creatiever geworden in hoe en waar we werken. Het is duidelijk dat we in de toekomst steeds meer hybride gaan werken. Maar hoe faciliteer je dit voor je werknemers? Wij helpen je op weg.
Hybrid working
De hybride werkplek ziet er anders uit dan de standaard werkplek van vroeger. Het is namelijk niet één werkplek meer. Met hybride werken is de werkplek zo ingericht dat je als werknemer vanaf overal kunt werken, ongeacht de locatie. Om dit te kunnen doen moet er uiteraard rekening gehouden worden met de devices, accessoires en de werkplek. Want wat neem je nou mee en waar naartoe? Zorg je voor je eigen toetsenbord en muis of neem je die van kantoor mee?
Optimaliseer jouw werkplek voor hybride werken
Met de vele recente veranderingen in onze manier van (hybride) werken, is het essentieel dat jouw werkplek up-to-date blijft. Verouderde apparaten voldoen vaak niet meer aan de huidige behoeften. Nieuwe technologieën bieden betere prestaties, hogere productiviteit en meer tevreden medewerkers. Wil je jouw werkplek moderniseren? In ons e-book lees je precies welke voordelen dit oplevert en hoe je dit aanpakt.
Naar het e-bookCollaboration
Dankzij het hybride werken zijn we niet meer elke dag op kantoor. Zo kunnen we niet alleen efficiënt werken vanuit thuis, maar ook vergaderen. Daarmee is de functie van de vergaderruimtes op kantoor drastisch veranderd. Een vergaderruimte moet vanaf nu namelijk dienen voor zowel fysieke, als digitale meetings. En ben je op kantoor? Dan doe je dit natuurlijk het liefste in een sfeervolle ruimte waar je productief kunt vergaderen.
Fysieke vergaderruimtes worden nu vooral nog gebruikt voor brainstorms of strategische sessies, waarbij het handig is om samen te zitten. Daarmee is de gebruiksvriendelijkheid een vereiste geworden voor de videovergaderapparatuur in dit soort ruimtes. Je moet je collega’s natuurlijk makkelijk kunnen inbellen. Samenwerking staat immers centraal.
Smart building
Niet alleen de vergaderruimtes zijn veranderd, maar ook de rest van de kantooromgeving. Jouw collega’s op kantoor moeten te allen tijde kunnen schakelen met hun collega’s en klanten die vanuit andere locaties werken. Dit kan met moderne vergaderruimtes, uitstekende wifiverbindingen en innovatieve technieken. Een smart building dus.
Hiermee vereenvoudig jij het IT beheer, faciliteer je efficiënte (digitale) samenwerking voor jouw collega’s én bied je een optimale hybride werkplekken. Is jouw kantooromgeving al zover?
Moderne meetingruimtes
Zijn jouw vergaderruimtes optimaal ingericht om het hybride werken te ondersteunen? Lees waar je op moet letten bij het inrichten van jouw moderne meetingruimtes. Ontvang advies over de nieuwste AV-apparatuur en optimaliseer je vergaderruimtes voor naadloze samenwerking, waar je team zich ook bevindt.
Meer over moderne meetingruimtesDevice as a Service
Ons koopgedrag als consumenten verandert, maar ook de manier waarop we zakendoen. Net zoals je als consument kiest hoe je producten en diensten afneemt, heb je die keuze als zakelijke klant nu ook als het om IT gaat.
Daarmee is het IT landschap drastisch veranderd. Want dat vraagt niet alleen om meer flexibiliteit en maatwerk, maar ook om een nieuw businessmodel. Device as a Service, afgekort naar DAAS, is daarop het antwoord.