Home » Over ARP » MVO

ARP en Habitat bouwen samen voor een beter leven.

Een samenwerking die staat als een huis.

ARP heeft per 1 januari 2018 de handen ineengeslagen met Habitat NL. We zijn daarmee partner geworden van een organisatie die bouwt aan een beter leven voor mensen die dat hard nodig hebben. De eenvoudige maar noodzakelijke wens vervullen van een solide dak boven je hoofd, voor mensen over de hele wereld die dat heel hard nodig hebben.

Unieke ervaring
Huizen bouwen en daarmee het verbeteren van woonomstandigheden, dat is juist hetgeen Habitat for Humanity doet. Martijn Smit, Manager Marketing ARP NL, heeft hier al enkele malen persoonlijk een steen aan mogen bijdragen. “Ik ben mee geweest op bouwreizen naar Cambodja, Indonesië en El Salvador en heb met eigen ogen kunnen zien en ervaren, hoe mensen voorzien worden in één van de basisbehoeften: een fatsoenlijk dak boven je hoofd. Een bouwreis is een unieke ervaring. Je staat middenin een gemeenschap en samen met lokale metselaars, elektriciens en andere lokale vakmensen bouw je huizen en help je mee een betere leefomgeving te creëren”.

#LetsConnect ARP en Habitat
De kick-off voor deze samenwerking vond plaats op 15 december. Jan Prinsen, Directeur ARP Nederland en Martijn Smit hebben namens ARP deze avond 10 gloednieuwe laptops geschonken aan alle medewerkers van Habitat Nederland.

“Fijn dat alle enorm oude apparatuur nu vervangen kon worden. Vol enthousiasme hebben wij dan ook de nieuwe laptops in gebruik genomen. En omdat we nu een flinke kostenbesparing hebben, is dat indirect een bijdrage aan onze projecten wereldwijd” aldus Jennifer Lemke, directeur Habitat Nederland.”

Een samenwerking die staat als een huis
Beide organisaties zijn ontzettend blij met deze eerste stap. Jennifer Lemke hoopt dan ook dat dit het begin is van een mooie en langdurige samenwerking. “We gaan in 2018 een aantal campagnes opzetten met ARP, dus ik heb er heel veel zin en vertrouwen in. Namens Habitat zijn wij dankbaar in ARP een partner te vinden die ons helpt dagelijks mensen over de hele wereld een beter leven te kunnen geven”.

Ook ARP is enthousiast over de samenwerking. “De komende periode zullen we onze samenwerking verder invullen en vorm gaan geven”, zo geeft Martijn Smit aan. “We gaan onze ARP medewerkers informeren en activeren en ons zakelijk netwerk inzetten om zo nog meer bijdrage te kunnen leveren aan de doelstellingen van Habitat. Ik weet zeker dat er in 2018 goede initiatieven volgen en dit dan ook de kick-off is van een  mooie samenwerking.”

Over Habitat for Humanity

Sinds 1976 bouwt Habitat for Humanity wereldwijd eenvoudige en betaalbare huizen in verschillende ontwikkelingslanden. Habitat vindt dat iedereen recht heeft op een dak boven zijn hoofd en gelooft dat een beter huis met stevige muren en schoon drinkwater de basis zijn voor een veiliger en gezonder bestaan. Daarom bouwt Habitat huizen, samen met de toekomstige huiseigenaren. In de afgelopen veertig jaar konden al meer dan 13 miljoen mensen een beter bestaan opbouwen dankzij hun solide woning waardoor zij nu uitzicht hebben op een betere toekomst.  Samen bouwen we een beter leven. www.habitat.nl.

 

Neem contact op voor advies

Sluit Menu