Home » Markten » Educatie

Veilig, digitaal en draadloos onderwijs

De jeugd heeft de toekomst.

ARP is al vele jaren dé IT-partner van onderwijsinstellingen in Nederland. Met een dedicated team van business consultants adviseren wij educatie klanten zoals basisscholen, scholen in het voortgezet onderwijs, ROC’s, hogescholen en universiteiten over de optimale inzet van IT en leveren we vrijwel alle benodigde hard- en software. We helpen jouw organisatie ook graag bij veilig, digitaal en draadloos onderwijs.

Beveiliging: van binnen én van buiten
Privacygevoelige informatie over leerlingen en studenten moet goed beschermd zijn. Voor onderwijsinstellingen heeft beveiliging absolute prioriteit, helemaal sinds de invoering van de Wet Meldplicht Datalekken en de Europese Databeschermingswet in 2016. ARP adviseert over de beveiliging van netwerken en levert de juiste oplossingen. Niet alleen de dreiging van buitenaf verdient daarbij aandacht, dat geldt ook voor aanvallen van binnenuit. Baldadige leerlingen of ontevreden studenten kopen via internet tegenwoordig voor een paar tientjes een cyberaanval. Hoe goed heb jij je daartegen gewapend? Wij ondersteunen jou met zowel de beleidsvorming, als met de praktische invulling van dat beleid. Zo leveren we onder meer encryptiesoftware en firewalls. Bij security besteden we aandacht aan zowel de vaste werkplekken, als aan de vele mobile devices binnen jouw organisatie.

Wifi samenwerken school en werk

WiFi: probleemloos draadloos
In enkele jaren tijd is het WiFi-netwerk uitgegroeid tot de digitale ruggengraat van educatie klanten. Wij bieden jou totaalontzorging, zodat leerlingen en medewerkers altijd de beschikking hebben over een goed werkende internetverbinding. Controle over de hoeveelheid dataverkeer en beveiliging zijn belangrijke aandachtspunten; wij helpen jou tot op detailniveau bij het bepalen van je strategie. De toegang tot YouTube kun je bijvoorbeeld beperken tot enkele lokalen en de toegang tot Facebook alleen tussen 12:00 en 13:00 uur openstellen. Wil je voorkomen dat er vanuit jouw school vervelende filmpjes op social media verschijnen? Dan bied je jouw leerlingen bijvoorbeeld wel toegang tot Facebook, maar geen mogelijkheid om daar foto’s of filmpjes te uploaden. Verder kun je ook gewoon harde eisen stellen aan mobiele apparaten van leerlingen: geen virusscanner en geen verbinding met het WiFi-netwerk van school. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat het WiFi-netwerk strikt gescheiden blijft van het interne netwerk.

Digitalisering onderwijs
Veel instellingen willen hun onderwijs steeds digitaler aanbieden, wij zijn jouw strategisch sparringpartner op directieniveau. Welk platform past het best bij jou? Windows, Android, het veilige Apple of toch Google met haar vele gratis services? Wij adviseren over oplossingen die aansluiten bij het digitale beleid van jouw onderwijsinstelling en helpen je bij de top-down acceptatie van digitale leermiddelen.

BYOD / CYOD webshop
Voor digitaal onderwijs zijn devices nodig en ook daarbij faciliteren we scholen én ouders. ARP loopt voorop in de ontwikkeling van Choose Your Own Device (CYOD) webshops op maat. In overleg met jouw school kunnen we een aparte online shop inrichten, waar ouders heel eenvoudig en tegen gunstige voorwaarden tablets kunnen bestellen die de school ondersteunt. Eventueel bieden we zelfs de optie om een tablet te leasen, zodat de ouders geen apparaat hoeven aan te schaffen en hun kinderen toch digitaal kunnen werken. Ook Bring Your Own Device (BYOD) oplossingen zijn mogelijk, waarbij ouders in de specifieke webshop van jouw school helemaal vrij zijn in hun keuze voor apparatuur. In overleg bespreken we graag de voor- en nadelen met jou en regelen we de volledige technische realisatie van de webshop, inclusief de geïntegreerde betaalmogelijkheid via iDeal en de uitlevering van de bestellingen.

ARP educatie

Meer doen met minder
Op veel scholen en universiteiten is de IT-afdeling de laatste jaren flink geslonken. Wij bieden praktische ondersteuning, zodat je meer tijd hebt voor strategische zaken zoals duurzame ontwikkelingen, de vergroening van ICT en het terugdringen van kosten. Daar helpen we jou bijvoorbeeld bij met onze e-procurement oplossing LiveFlowDoor onze online catalogus rechtstreeks aan jouw inkoopsysteem te koppelen, vereenvoudigen we jouw inkoopproces met maximale procesbeheersing en aanzienlijke besparingen als gevolg.

Preferred supplier en totaalpartner
Naast strategisch adviseur is ARP ook gewoon preferred supplier van veel overheidsorganisaties. We hebben een partnership met A-fabrikanten en bieden jou altijd de beste oplossing en de beste deal. Van de standaardlevering van hard- en software, tot de oplevering van complete werkplekken op medewerkersniveau; inclusief aansluiten, voorconfigureren en afvoeren van oude apparatuur. Ook als het om grote aantallen gaat, verzorgen wij de overgang desnoods in één enkel weekend. Je geeft ons de sleutels op vrijdagmiddag en op maandag kun je aan de slag met de nieuwe apparatuur.

Na de aanbesteding
Verreweg de meeste IT-projecten van enige omvang in de onderwijssector worden aanbesteed. We luisteren naar jouw wensen en denken mee, ook nadat we een aanbesteding hebben gewonnen. Dan begint het namelijk pas, voor jou en voor ons. Daarom hebben we een ervaren contract- en servicemanager die veel meer doet dan alleen het uitvoeren van de beschreven afspraken. We zijn ons bewust van het contract, maar onze samenwerking mag nooit voelen als een verplichting. Wij gaan voor een lange termijn relatie en doen er graag een schepje bovenop om jou te verrassen en jouw verwachtingen te overtreffen. Dat is de kracht van ARP.

Vele basisscholen, scholen in het voortgezet onderwijs, ROC’s, hogescholen en universiteiten vertrouwen elke dag op ARP. Van de levering van IT-supplies tot strategisch advies, IT’s easy.

Nieuwsgierig naar onze solutions?

Veilig en up-to-date werken

Werkt waar je ook werkt

Printen, beheren, digitaliseren

Altijd opgeslagen en beschikbaar

Neem contact op met onze educatie experts

Sluit Menu